Gamerland Marketing Stratégia

A Gamerland Európa egyik legnagyobb gamer arénája és véleményünk szerint Budapest egyik leginnovatívabb és legmenőbb helyszíne. 2021 őszén kezdte el a Hypin a gamerközpont marketing stratégiájának kidolgozását, amely végül ugyanazon év végén átadásra is került. 

 

Különleges kihívást és épp ezért egy nagyon izgalmas projektet jelentett a Gamerland online és offline marketing stratégiájának kidolgozása. Egy olyan niche piacot kellett megismernünk és átlátnunk, amellyel korábban még nem volt dolgunk. 

 

A projekt elején feltérképeztük a piacot, azonosítottuk a legfontosabb versenytársakat és a legjelentősebb trendeket. A gaming piac a Covid társadalomra gyakorolt hatásai miatt is egyre intenzívebben növekszik. A fiatalok körében a legelterjettebb szabadidős tevékenyésgnek számít és a különböző konzolgyártók újabb és újabb játékokkal szólítják meg sikeresen az idősebb generációkat is. 

 

A magyar piacon kiemelkedő pozícióban van a Gamerland, amely mind eszközparkjával, mind innovatív jellegével teljesen egyedülálló. A stratégiát is ezekre a versenyelőnyökre és a piaci helyzet sajátosságaira alapoztuk. 

 

A marketing kommunikációs terv középpontjába az online stratégia került. Azon belül pedig elsősorban az Instagram és a TikTok felületek erősítésére helyeztünk fókuszt. A Gamerland sajátosságai közé tartozik még a kiemelkedő látványvilág, amely tökéletes táptalajt jelent az említett két közösségi média platformra készülő tartalmak esetében. A kommunikáció gerincét a játékok sokszínűsége és a csapat hozzáértése adja, ezért ezeket igyekszünk minél több tartalomban bemutatni. 

 

A fentiek mellett komplex hirdetési stratégiát is készíttettünk, amelyben a Waze-re optimalizált lokáció alapú hirdetésektől, a discovery típusú Youtube megjelenésekig az összes releváns felületet igyekeztünk lefedni.

Category
Business