Az új funkció előreláthatólag az események oldalán fog feltűnni, és jelenleg nagyon úgy fest, hogy a megosztás gombra kattintva, a ‘megosztás a Storyban’ sorban érhetjük majd el. Fontos újítás továbbá az is, hogy lehetőségünk nyílik egyedi, az eseménnyel kapcsolatos stickereket, üzeneteket, felhívásokat is beszúrni a történetünkbe (második kép), melyek segítségével a Storyk megtekintői kifejezhetik az érdeklődésüket az eseménnyel kapcsolatban, illetve láthatóvá válik a megosztó fél számára, hogy mely ismerőseit láthatja viszont a rendezvényen.

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy ezek a sztorik több, mint 24 óráig lesznek-e elérhetőek vagy sem, illetve, hogy brand oldalról beintegrálható lesz-e az Instagram felületébe.

Minden esetre egy olyan feature-rel gazdagodik a kék óriás tárháza, ami valószínűleg igen népszerű lesz a felhasználók körében.

+1: Meg nem erősített hírek szerint, hamarosan várható Facebookra is a swipe up funkció, de minden más, ezzel kapcsolatos infó jelenleg kérdőjel.