Évek óta jelen van az online marketingben a videókra alapuló hirdetési stratégia, azonban több oka is van annak, hogy ez a kommunikációs forma most éli/élheti fénykorát. Egyre több embernek van ugyanis nagy sávszélességű internete mind otthon, mind a telefonján, így már nem akadály eljutni a nap bármely pillanatában a fogyasztókhoz. A telefonképernyők növekedése is kedvez a “műfajnak”, hiszen sokkal élvezhettőbbé teszi a tartalomfogyasztást. Végül, de nem utolsó sorban, a közösségi média platformok is a videós tartalomfogyasztást erősítik (az elmúlt évben a TikTok tört az élre letöltések terén, amely csak videós tartalmakat kínál a felhasználóknak). 

Ha még mindig kételkedne valaki, akkor érdemes megnézni az alábbi statisztikákat, amelyek szintén megerősítik azt, hogy vétek elszalasztani a videós hirdetésben rejlő potenciált. 

  • A felhasználók 70%-a állította, hogy osztott már meg márka által készített videót
  • A cégek 72%-a szerint növeli a konverziós rátát a videó marketing használata (wyzowl)
  • A fogyasztók 52%-a állítja, hogy magabiztosabbá teszi őket az online vásárlási döntéssel kapcsolatban, ha videó formájában látják a hirdetést (wyzowl)
  • A felhasználók 80%-a tud visszaidézni egy videós hirdetést, amit az elmúlt 30 napban látott (rendxt)
  • A weboldal SEO-jára is nagy hatással van a videós tartalom, 50X valószínűbb, hogy organikus forgalom érkezik az oldaladra, ha tartalmaz videót (seotribunal)

Hol használhatsz videó marketinget? 

A videó marketing alatt azt értjük, hogy a termékedet/szolgáltatásodat nem a “klasszikus” formában (szöveges, képes poszt) népszerűsíted az online térben, hanem egy mozgóképes hirdetésen keresztül. A videó lehet egy mini reklámfilm, egy interjú vagy akár egy mobilos felvétel a termékről használat közben. 

A Facebook, Instagram, TikTok platformok és a saját weboldalad is remek felületet nyújtanak a videók megosztására és hirdetésére. Összegyűjtöttünk pár trendet, amelyek ismeretével egy lépéssel a versenytársaid elé kerülhetsz a fogyasztók kegyeiért folytatott versenyben. 

Live video egy kiemelten népszerű forma, amit számtalan cég használ, főleg külföldön, de egyre gyakrabban a hazai piacon is. A fent felsorolt közösségi média felületek, mind biztosítanak lehetőséget Live indítására (sőt tavaly a LinkedIn is elindíttota ezt a szolgáltatását, ami a B2B cégek számára lehet különösen értékes). A Live videóban élőben nézhetnek a követőid egy interjút, termékbemutatót, egy céges rendezvényt vagy magát a gyártást. A Live videók legnagyobb előnye, hogy természetesnek hat és ezáltal jobban vonzza a fogyasztók figyelmét. Ezenkívül a valós idejű interakciót is lehetővé teszi, hiszen élőben kommentelhetnek, kérdezhetnek a nézők.


1:1 video típus azt a kategóriát jelöli, amikor a cégek egy hideg hívás, vagy egy ismeretlenül kiküldött e-mail helyett egy perszonalizált (vagy annak tűnő) videó üzenetet küldenek a fogyasztónak. A videók gyártásának költsége is rohamosan csökken, köszönhetően a magas minőségben rögzítő okostelefonoknak, így ez a módszer egyre inkább elterjedni látszik.


Video SEO. Az AI fejlődésével a videóknak is egyre több kereshető eleme, felismerhető pontja lesz. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő beállításokat alkalmazva az oldalunkat előrébb pozícionálhatjuk az organikus találatok között. A Google bejelentett egy új videó előnézet formát a keresések között, ami szintén fel fogja lendíteni a videók találati értékét.  Ha többet szeretnél tanulni a témáról, akkor itt találsz hozzá részletes útmutatót: YouTube SEO.


360 fokos videós tartalom. Ez a trend egy sokkal interaktívabb élményt ad a fogyasztónak. Gyakorlatilag 360 fokban tudunk rögzíteni helyszíneket, eseményeket. Ezen a tartalmon keresztül a fogyasztó irányíthatja a kamera mozgását miközben nézi a videót. Hong Kong Airlines 


Összegyűjtöttünk még pár cikket a témában, amelyek mélyebb betekintést adnak a videó marketing színfalai mögé. Ha felkeltette az érdeklődésedet a téma, akkor böngészd át őket és kerülj a versenytársaid elé az új trendek megismerését és használatát követően. 

How to Use Live Video (Facebook & Instagram) to Grow Your Business
How to Make Your Live Video a Guaranteed Success
Live Streaming Videos: The Most Powerful Way to Share Content
The Complete Guide to YouTube SEO
9 SEO Areas to Focus On to Boost Your Video’s Visibility