3 módszerre kell most fokozottan odafigyelni:

1.: Olyan poszt vagy üzenet esetében, amiben személyes adatok megadására szólít fel (pl. e-mail cím, jelszó). Ezek gyakran hivatalosnak tűnő megkeresések, amelyek a Facebook vagy egy másik megbízható szolgáltatás nevében jelennek meg, de valójában csalók állnak mögöttük.

2.: Óvakodj az olyan üzenetektől vagy posztoktól, amelyek megpróbálnak rávenni arra, hogy felkeress egy ismeretlen weboldalt, ahol azt kérik, hogy válaszolj kérdésükre, máskülönben felfüggesztik a fiókod/oldalad.

3.: Soha ne kattints egy posztban vagy üzenetben szereplő linkre, különösen akkor ne, ha olyasvalamiről van szó, ami ismeretlen vagy gyanús. Ezek a linkek vírusokat, kémprogramokat tartalmazhatnak, vagy átirányíthatnak hamis weboldalakra, ahol az esetek nagy százalékában adatlopásra kerül sor.

 

 

A facebook állásfogalalását a témában ezen a linken olvashatod: https://www.facebook.com/help/messenger-app/166863010078512/?locale=hu_HU


Mindig legyél körültekintő, és ha bármilyen kétséged van egy üzenet vagy poszt hitelességével kapcsolatban, akkor jobb, ha bezárod és jelented. Biztonságosabb, ha közvetlenül a hivatalos oldalakra látogatsz el, ha valamilyen információt szeretnél megerősíteni vagy ellenőrizni. És ne feledd, hogy a Facebook soha nem kér személyes adatokat, mint például jelszavakat vagy bankkártya információkat, üzenetekben vagy posztokban, szinte minden esetben a fiókhoz hozzákapcsolt email címen keresztül kommunikál veled.